Kokt torsk med äggsås

1 block fryst torskfilé (ta fram och tina 30 min)
2 potatisar
1 morot
2 dl ärtor
1 pkt Oatley havregrädde
2 hårdkokta ägg
Frysta franska örter
Dela torsken i kuber och lägg att sjuda i vatten som nästan kokar tills den är helt vit och börjar dela sig.
Tärna morot och potatis om barnet äter bitar annars slanta de så de är lätta att mosa sen. Koka de mjuka och tillsätt ärtorna om du vill ha de hela annars tina de och mixa till puré vid sidan av.
Koka upp havregrädden med ev lite vitpeppar och tillsätt äggen så att de smulas. Blanda i en klick smör och franska örter.
Blanda fisk och grönsaker och tillsätt så mycket sås och ägg du vill. Om du fryser in i mindre portioner så spara sås i kylen separat.

I sista stund kokade jag även lite broccoli utan stam och la i små buketter som J kan plocka själv med fingrarna